Nyheter

Wasa Stars nyheter

Wasa Stars 2020 - tack!

Wasa Stars 2020 - tack!

Bästa idrottsvänner,


År 2020 var för Wasa Stars r.f. ett år med mycket verksamhet. Vi kommer ihåg året 2020 som året då COVID-19-pandemin slog till, men också som året, då Wasa Stars r.f. hade sitt första hela verksamma år.

Föreningen Wasa Stars grundades 2019 med tanken att stöda idrotten i Vasa och unga idrottare från Vasa. Vår önskan har varit att kunna hjälpa och möjliggöra att unga vasaidrottare att kan vara aktiv inom den hobby och sport de älskar. Inget barn skall pga. ekonomiska skäl hindras från att utvecklas till en stjärna i sin gren. Vår verksamhet är inte bunden till någon viss sport och vi tar i beaktande jämlikhet och jämställdhet både när det gäller sporter och idrottare.

Vi gör alla det här värdefulla arbetet av kärleken till Vasa och idrotten. Det har varit otroligt fint att se hur många människor som ivrigt har deltagit i verksamheten. Vi har i dagsläget ca 100 medlemmar, nästan 40 faddrar och 10 personer inom styrelsearbetet, alla jobbar frivilligt med att uppnå våra mål. Vi har nästan 30 företagsmedlemmar, vars insats och delaktighet i att starta verksamheten har varit betydande – stort tack till er alla.

Året 2020 påverkades av COVID-19 pandemin, som också tvingade oss att göra ändringar i våra planer för året. Tyvärr blev vi tvungna att avboka de publikevenemang som var planerade för sommaren och vintern. Vi tidigarelade ansökan till våren, för vi märkte behovet för ekonomiskt stöd i samband med pandemins första våg. Vi fick ett stort antal ansökningar som gjorde jobbet för vårt oberoende utskott svårare, men de lyckades bra med att välja ut årets bidragstagare. Under processens gång har vi märkt hur stort behovet för stöd, för att kunna idrotta, är i vårt område. Wasa Stars har också fungerat som en kanal via vilken vi också har kunnat ge vidare materiellt och ekonomiskt stöd i samarbete med våra partners och faddrar. Vi har också ekonomiskt stött tre unga idrottare som siktar mot internationell toppnivå i sin gren. Sammanlagt har Wasa Stars stöd under 2020 berört 50 ungdomar och sammanlagt har 14 olika sporter fått stöd, både individuella- och lagidrotter.

I kärnan för varje ideell organisation finns dess medlemmar och deras passion och kärlek till organisationens verksamhet. Insatsen som varje medlem gör är viktig. Medlemsavgifterna hör också till de viktigaste sätten att insamla medel, så vi vill tacka er för att ni är med.

Stödet från våra samarbetspartners har varit betydande under året 2020 och det har varit glädjande att se hur de, med stort hjärta, har kunnat vara med och reagera på den situation som pandemin har medfört. Många instanser har ökat sitt stöd genom att t.ex. rikta medel som skulle gått till sommarfester – eller julklappar istället riktats till de unga i Vasa. Vi vill tacka alla företag och olika organisationer för förtroendet och för det jobb ni gör för barn och unga inom idrotten i Vasa.

Wasa Stars har nästan 40 faddrar, som representerar vår verksamhet med sitt namn och anseende. Jag vill ödmjukt tacka våra faddrar för att ni tror på vår verksamhet. Utan våra faddrar skulle vi inte vara där vi är idag och utan deras engagemang skulle vägen till att vara en trovärdig förening var betydligt längre.

År 2021 kommer att vara föreningens andra verksamhetsår. Vår målsättning är att arrangera två evenemang och att dela ut stöd till Vasas ungdomar, men samtidigt ta i beaktande situationen med pandemin. Vi bygger på verksamhet på lång sikt, men ytterst målmedvetet.
Ledstjärnan i vår vision är att föreningen har kommit till Vasa för att stanna och dess verksamhet och stödet till idrotten i Vasa räcker sig över årtionden. Vi bygger fortfarande upp verksamheten och tar gärna med nya ivriga människor och medlemmar.

Vi önskar er en fridfull jul och ett gott nytt år!

På styrelsens vägnar,
Vesa Hakkarainen
Ordförande
Wasa Stars rf.

Ishockeyns världsstjärnor i Vasa i juli.
Miika Koivisto donerar del av sin guldbonus till j...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.wasastars.fi/

Ta kontakt

  • Verksamhetsledare: 
    Jaakko Jokela
  • Telefon: 
    (0505559186)
  • Epost: 
    jaakko.jokela@kivirock.fi
Image