Nyheter

Wasa Stars nyheter

Wasa Starsin ökar stödsumman – ansökan har nu öppnats

@ Heidi Glader @ Heidi Glader

Välgörenhetsorganisationen Wasa Stars har öppnat årets ansökan och ansökningsblanketten kan fyllas i via länken på via hemsidan. Unga idrottare och deras familjer, som bor i Vasaregionen, kan söka om ekonomiskt stöd för att till unga idrottares träningsverksamhet.

 • Vårt organisation har grundats för att stöda idrottsverksamhet för unga i Vasaregionen och speciellt mindre bemedlade unga idrottare. Vi strävar till att hitta de som mest behöver vårt stöd, så att det kan fortsätta med den sport de älskar. Via den här ansökan stöder vi framförallt mindre bemedlade unga idrottare, säger Wasa Stars styrelseordförande Vesa Hakkarainen

Senaste år delade Wasa Stars ut stöd via ansökan för sammanlagt 5 500 euro. I år kommer summan att ökas till 8 000 euro.

 • Vi arrangerade Wasa All Stars Hockey Game i juli och samlade in över 30 000 euro. Tack vare ett lyckat evenemang, så kan vi i år öka summan som delas ut, vilket Wasa Stars verksamhetsledare Jaakko Jokela gläder sig över.

Ansökan är öppen under september månad

Ansökningsblanketterna behandlas anonymt av en skild arbetsgrupp och inga styrelsemedlemmar från Wasa Stars ingår i den gruppen.

 • Man kan skicka in ansökan under hela september månad och efter det går arbetsgruppen igenom ansökningarna och gör ett förslag till styrelsen. Stödsummorna betalas ut under slutet av året, berättar Jokela.

Många privata personer stöder Wasa Stars verksamhet, genom att köpa Wasa Stars prodkter eller genom att bli medlemmar och betala en medlemsavgift.

 • Privatpersonernas stöd är betydande och det har varit glädjande att märka, att förutom att många företag i regionen stöder oss, så har också många privatpersoner velat komma vara med. Vår stora grupp stödfaddrar är också viktiga, de ger Wasa Stars ett ansikte utåt. Vi hoppas att vi kan vara med och stöda unga potentiella idrottare som satsar på att komma vidare till nästa nivå i sin gren, säger Hakkarainen.

Ansökningblanketten hittas på adressen www.wasastars.fi


För mer information:

Jaakko Jokela, Wasa Stars veksamhetsledare, 050 555 9186 

Wasa Stars har behandlat årets ansökningar
Ishockeyns världsstjärnor i Vasa i juli.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.wasastars.fi/

Ta kontakt

 • Verksamhetsledare: 
  Jaakko Jokela
 • Telefon: 
  (0505559186)
 • Epost: 
  jaakko.jokela@kivirock.fi
Image