Uutiset

Wasa Starsin uutiset, tiedotteet ja haastattelut.

Nestori Mannila tähtää olympialaisiin

Nestori Mannila, Wasa Stars

Vaasan Voima-Veikkoja edustavan 17-vuotiaan Nestori Mannilan tavoitteet ovat korkealla.

– Haluan edustaa Suomea arvokisoissa ja pärjätä siellä. Isona tavoitteena on päästä mukaan olympialaisiin. Urheilijana ja painijana haluan kehittyä vielä monipuolisemmaksi. Minulle on myös tärkeää olla kannustava muille nuorille urheilijoille, Mannila sanoo.

Mannilan tavoitteet arvokisa- ja olympiapaikasta eivät ole tuulesta temmatut. Hän on voittanut jo useamman Suomen mestaruuden, viimeisimpänä oman luokkansa alle 20-vuotiaissa.

– Tähtihetkiksi Suomen mestaruuksien lisäksi nostan arvokisaedustukset sekä Pohjoismaiden mestaruuskisojen hopean.


Painista elämäntapa

Mannila liittyi Vaasan Voima-Veikkoihin virallisesti syksyllä 2019, kun aloitti lukio-opinnot Vaasassa. Sitä ennen hän edusti Ylistaron Kilpa-Veljiä.

– Äiti ja iskä vei minut aikoinaan painisalille Ylistarossa, ja siitä se lähti. Aluksi paini oli harrastus, mutta nyt siitä on tullut elämäntapa.

Mannilaa kiehtoo painissa lajin monipuolisuus.

– Siinä pystyy kehittämään itseään tasapuolisesti.Onhan se myös mukavaa, kun painissa voi ottaa kaverin kanssa mittaa toisistaan ihan kunnolla.

Mannilaa valmentaa Vaasan Voima-Veikkojen päävalmentaja Toni Lintala.

– Pistimme yhdessä valmentajani kanssa ensi vuoden tavoitteeksi alle 20-vuotiaiden EM-kisapaikan. Pitää jaksaa treenata kovaa ja saan tukea sekä kannustusta valmentajalta.


Edullinen harrastus

Painin harrastuskustannukset ovat varsinkin alkuvaiheessa edulliset.

– Paini on alkuun tosi halpa laji. Ensimmäisiin treeneihin et tarvitse kuin t-paidan, shortsit ja kengät. Kenkien ei tarvitse olla edes painitossut, sillä niitä yleensä löytyy lainaksi salilta. Minun nykyiset tossuni maksavat noin 80 euroa. Niillä ei sinänsä ole väliä, kunhan tekniikka on kunnossa, Mannila sanoo.

Wasa Stars on myöntänyt Nestori Mannilalle 750 euron lahjoituksen, jonka hän aikoo käyttää harjoitus- ja leirikuluihin sekä treenivarusteisiin.

VILPEn jokainen työntekijä saa käyttää yhden työpä...
Wasa Stars 2020 - kiitos!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.wasastars.fi/

Ota yhteyttä

  • Toiminnanjohtaja: 
    Jaakko Jokela
  • Puhelin: 
    (0505559186)
  • Email: 
    jaakko.jokela@kivirock.fi
Image